RODO - Ochrona i przetwarzanie danych osobowych. Ta witryna używa plików cookie, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies oraz jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe, kliknij więcej informacji

Przejdź do strony

Informacje

Okapy kuchenne

Elektryczny wyciąg kuchenny służący do odprowadzania oparów powstałych przy gotowaniu, smażeniu i pieczeniu. Ze względu na tryb pracy okapy dzielimy na wywiewowe i recyrkulacyjne. Te pierwsze pracują w obiegu otwartym, w związku z czym opary odprowadzane są na zewnątrz budynku. Okapy recyrkulacyjne wyposażone są w filtry: tłuszczowy i węglowy oc...

Elektryczny wyciąg kuchenny służący do odprowadzania oparów powstałych przy gotowaniu, smażeniu i pieczeniu. Ze względu na tryb pracy okapy dzielimy na wywiewowe i recyrkulacyjne. Te pierwsze pracują w obiegu otwartym, w związku z czym opary odprowadzane są na zewnątrz budynku. Okapy recyrkulacyjne wyposażone są w filtry: tłuszczowy i węglowy oczyszczające powietrze, które w obiegu zamkniętym powraca do pomieszczenia. Sterowanie okapem odbywa się za pomocą suwaków, przycisków, paneli dotykowych lub pilota. Bez względu na rodzaj, wszystkie okapy posiadają filtry tłuszczowe wykonane z metalu, które należy co jakiś czas myć, oraz flizelinowe, które trzeba co jakiś czas wymieniać. Co do oświetlenia to zazwyczaj jest ono żarówkowe lub halogenowe, chociaż coraz częściej spotyka się okapy z oświetleniem diodowym pozwalającym znacznie zaoszczędzić na zużyciu energii elektrycznej. Okapy dzielimy na trzy główne grupy: kominowe, podszafkowe oraz wyspowe.

Więcej

Okapy kuchenne Jest 25 produktów.

Podkategorie

  • Okapy kuchenne kominowe

    Ten typ okapów montowany jest na ścianie nad kuchenką elektryczną lub gazową. Okap powinien znajdować się w pobliżu lub bezpośrednio na kanale wentylacyjnym znajdującym się w ścianie. Elektryczny wyciąg kuchenny służący do odprowadzania oparów powstałych przy gotowaniu, smażeniu i pieczeniu. Ze względu na tryb pracy okapy dzielimy na wywiewowe i recyrkulacyjne. Te pierwsze pracują w obiegu otwartym, w związku z czym opary odprowadzane są na zewnątrz budynku. Okapy recyrkulacyjne wyposażone są w filtry: tłuszczowy i węglowy oczyszczające powietrze, które w obiegu zamkniętym powraca do pomieszczenia.

  • Okapy wyspowe

    Okapy tego typu montowane są nad tzw. wyspą kuchenną, czyli zabudową szafkową z kuchenką elektryczną lub gazową, znajdującą się na środku kuchni. Elektryczny wyciąg kuchenny służący do odprowadzania oparów powstałych przy gotowaniu, smażeniu i pieczeniu. Ze względu na tryb pracy okapy dzielimy na wywiewowe i recyrkulacyjne. Te pierwsze pracują w obiegu otwartym, w związku z czym opary odprowadzane są na zewnątrz budynku. Okapy recyrkulacyjne wyposażone są w filtry: tłuszczowy i węglowy oczyszczające powietrze, które w obiegu zamkniętym powraca do pomieszczenia.

  • Okapy do zabudowy

    Tak zwane okapy podszafkowe, przeznaczone do zabudowy pod szafką lub innym elementem wyposażenia. Elektryczny wyciąg kuchenny służący do odprowadzania oparów powstałych przy gotowaniu, smażeniu i pieczeniu. Ze względu na tryb pracy okapy dzielimy na wywiewowe i recyrkulacyjne. Te pierwsze pracują w obiegu otwartym, w związku z czym opary odprowadzane są na zewnątrz budynku. Okapy recyrkulacyjne wyposażone są w filtry: tłuszczowy i węglowy oczyszczające powietrze, które w obiegu zamkniętym powraca do pomieszczenia.

  • Filtry do okapów

    Filtr to jeden z ważniejszych elementów okapu odpowiadający za oczyszczanie wyciąganych oparów. Filtry węglowe odpowiadają za oczyszczanie powietrza w okapach recyrkulacyjnych pracujących w obiegach zamkniętych. W standardowych okapach z systemem otwartym stosuje się tylko filtry tłuszczowe: metalowe, demontowane które trzeba co jakiś czas czyścić oraz flizelinowe, które muszą być co jakiś czas wymieniane na nowe.

Pokazuje 1 - 25 z 25 elementów
Pokazuje 1 - 25 z 25 elementów